Multicromia

La multicromia, una tecnologia
d’impressió innovadora

En l’era digital totes les imatges s’obtenen en l’espai de color RGB i, per fer la impressió, és necessari transformar aquests colors de RGB a CMYK. Durant aquesta transformació es perden molts colors i, per tant, detalls i fidelitat a l’original, pel fet que l’espai de color RGB (font de llum) (reproducció de color).

Al seu torn, l’ull humà és capaç de percebre més colors dels que es poden imprimir en un imprès d’alta qualitat en CMYK. És a dir, amb els mètodes habituals d’impressió no podem reproduir, en un imprès, tots els colors que capten els nostres ulls. Aquesta limitació ens va estimular a investigar la forma d’oferir una millora dels colors que s’obtenen en aquests impresos.

 

A Agpograf volíem donar resposta a la següent pregunta: què podem fer per avançar cap a un producte diferent? I ens vam proposar un nou repte: per què no imprimim directament en RGB? I, així, per què no imprimim sense necessitat de transformar els colors a CMYK, plasmant d’aquesta manera tots els colors de la imatge original? Aquest va ser el començament de la nostra aventura. Per descomptat, aquest objectiu va plantejar molts problemes que s’havien de resoldre, començant pel fet que una pantalla és lluminosa i que el paper sobre el qual s’imprimeix és opac. Però, tot i això, hem aconseguit poder imprimir gairebé tot l’espai de color RGB i, fins i tot, hi ha zones en les que podem oferir una major quantitat de colors dels que té RGB (com mostra el gràfic)

la impressió “RGBaRGB” o multicromia, aconsegueix, d’aquesta manera, augmentar notablement l’espectre de colorDesprés d’un any treballant-hi, havent realitzat infinitat de proves i assajos, hem aconseguit implementar, de manera reeixida, la impressió “RGBaRGB” o multicromia, aconseguint, d’aquesta manera, augmentar notablement l’espectre de color que es pot reproduir. En definitiva, colors que, fins ara, semblava impossible aconseguir amb la impressió en CMYK, ara és possible reproduir-los sense cap problema.
A més, volíem afegir un plus de qualitat addicional a la impressió “RGBaRGB” o multicromia i, per aquest motiu, vam optar per utilitzar la trama estocàstica de 20µm (microones), millorant-ne així la qualitat de l’imprès acabat.
Així doncs, avui podem afirmar amb certesa que hem realitzat un gran pas tecnològic, permetent millorar el resultat de la impressió actual fins a un nou concepte de la qualitat del producte imprès, millor contrast, nitidesa, lluminositat, profunditat i, sobre tot, fidelitat a l’original.
A les pàgines següents hem seleccionat una sèrie d’imatges com a resum de les moltes possibilitats d’aplicació per a diversos sectors: art, joieria, mobles, moda, òptica, pintura, automoció, alta cosmètica, teixits, ceràmica, fotografia, alimentació i, en general, qualsevol reproducció que precisi un estàndard de qualitat extrema.